Detaljerne

Et livsforvandlende ophold venter lige rundt om hjørnet. Vi har samlet alt det praktiske du behøver at vide for at komme igang med dit højskoleophold.

Årshjul

Hvert måned finder du en række unikke oplevelser, som følger skolens årshjul. Herunder finder du også en oversigt over skoleårets vigtige datoer.

Skoleåret 21/22

23. december – 1. januar 2023
Påskeferie
6. – 10. april 2021

I ferieuger betaler du ikke skolepenge, men du må gerne lade dine ting stå på dit værelse. Du kan du kun være på skolen i ferier efter aftale med skolens kontor.

Skema

økonomi

Ugepris inkl. logi i skoleåret 21-22

1300 kr. pr. uge

Ugepris ekskl. logi i skoleåret 21-22

1100 kr. pr. uge

• Priserne inkluderer hele skole opholdet, undervisning, kost, logi, oplevelser og diverse ture.
  • Der er mulighed for at tilkøbe internationale rejser.
  • Gratis studietur (i løbet af foråret) ved opstart før 1. januar.
  • Højskoleopholdet betales forud i månedlige rater.
  • 1. rate opkræves som et depositum, og er således en del af dine samlede skolepenge, men bliver ikke tilbagebetalt, hvis du melder fra inden skolestart.
  • Du kan søge ind på skolen med opstart efter sommerferien, efterårsferien, juleferien og efter vinterferien. (se specifikke datoer på Årshjul)
  • Hvis du efter opstart ønsker at afbryde dit ophold, skal dette gøres med fire ugers varsel, for hvilke der også betales skolepenge.
  • Dette gælder også hvis du afbryder dit ophold pga. brud på skolens regler.
  • Priser justeres årligt.

fundraising

Finansieringsideer

At betale et ophold på Mariager Højskole behøver ikke være uoverskueligt. Sæt dig ned og lav et realistisk budget over dine udgifter og hvordan du ønsker at finansiere det. Her er nogle forslag til, hvordan du kan samle din økonomi:

• Feriearbejde (kr. 15.000-30.000).
  • Opsparing eller børneopsparing.
  • Find personlige sponsorer fra din familie eller venner (Eks. kr. 100-1.000 pr. måned).
  • Spørg din kirke, om de vil støtte dit ophold, evt. mod at du lægger din tjenestepraktik i kirken (kr. 5-10.000).
  • Lav et fundraising event i kirken/ungdomsarbejdet.

Ring på 96 68 27 00 eller skriv en e-mail og lad os hjælpe dig på vej.

Støtteordninger
& Stipendia

Lederordningen

Lad din kirke støtte dig. Mariager Højskole og UngMosaik (tidl. PBU) tilbyder i samarbejde en løsning, for at flere ledere kan blive udviklet i et godt fagligt miljø, kombineret med praktik i det lokale Børne- og Ungdomsarbejde i kirken. Hvis din kirke ser dig som en kommende leder, som den ønsker at investere i, har de mulighed for at støtte dig. Er du og din kirke interesseret i at søge på lederordningen, ta’ kontakt til forstander.

PITSTOP ordningen

For dig som går på en videregående uddannelse, men har brug for at genfinde motivation, eller holde en pause, før du færdiggør dit studie. Du har mulighed for at søge om økonomisk støtte.

Mentorordningen

Hvis du ikke har en færdiggjort ungdomsuddannelse kan du komme på højskole med en Mentorordning. Her vil du få tilknyttet en af højskolens uddannede mentorer, som vil hjælpe dig til at blive klar til at gennemføre en ungdomsuddannelse. Du vil desuden kunne søge om nedsat elevbetaling.

Sæsonbestemt puljer

Udover de faste ordninger kan du være heldige til at passe ind i en pulje som højskolen har til rådighed til at dele ud af i bestemt tid. (F.eks. mangfoldighedspulje som støttede familier med børn og voksne over 50 år.) Kontakt os og find ud af om der er noget lige for dig.

Norge, Grønland & Færøerne

Som en del af Kongeriget Danmark eller for dig som kommer fra Norge er der særlige muligheder som kan hjælpe dig til at finansere dit ophold på højskolen i form af lånekasser og særlige uddannelses puljer.

Kontakt os og vi vil hjælpe dig at finde ud om du kan få gavn af disse muligheder.

Supportklub

Hvis ingen af mulighederne ovenpå duer, er der endnu en mulighed: Mariager Højskoles Supportklub støtter nuværende eller kommende elever som drømmer om at være leder, arbejde med deres akademiske studier, er omstændighedsramte, eller de elever som er internationale eller/og ny i Danmark.

Kommunale eller internationale støttemuligheder

Der kan findes forskellige muligheder for at få hente kommunal eller internation støtte til dig højskoleophold. Undersøg dine muligheder.

Stadig uoverskueligt?

Ring på 96 68 27 00 eller skriv en e-mail og lad os hjælpe dig på vej.

elevreglement

• Du har mødepligt til undervisningen og kommer til tiden.
  • Du deltager i gudstjeneste om søndagen.
  • Du tilslutter dig vores rusfri miljø indenfor og udenfor skolen.
  • Sex er forbeholdt gifte par.
  • Du overholder dine forpligtelser ift. rengøring, opvask, oprydning og øvrige opgaver.
  • Du er med til at skabe et miljø af venlighed og hjælpsomhed ift. både elever, lærere og gæster.u

Tak for din tilmelding!