Miljø &
faciliteter

Med udsigt til Mariagerfjord og et stenkast til skoven er højskolen den oplagte mulighed for at få MAX ud af de naturlige omgivelser. Løbeture, vinterbadning, lejrbål, lange, gode snakke eller bøn under trækronerne.

Som elev er det er muligt at få 1., 2. og 3. mands værelser, og til familier har vi enkelte lejligheder med eget køkken og bad. Skolen har er en stor nyrenoveret dagligstue, med god plads til at nyde en kop kaffe fra skolens mange gratis kaffeautomater, eller fra vores italienske espressomaskine. Her er også TV, poolbord, bordtennisbord og et nyt elevkøkken.

Derudover kan du slå dig løs i skolens musikstudie, bibliotek, samtalelokaler og klasselokaler. På skolen finder du et moderne fitnesslokale og sauna til fri afbenyttelse, samt en stor indendørs sportshal med to baner og en klatrevæg. Skolen har også en fodboldbane og en beachvolley-bane.

Skolen midt i noget af Danmarks flotteste natur, med fantastiske muligheder for lange gåture, badning, løb, kajak og mountainbike.

Midt i
naturen

Velkommen til Rosernes By, Mariager. Det bedste ved Mariager er den smukke natur, de charmerende brolagte gader, havneområdet og oplagte udflugtssteder i gå- eller køreafstand. Udover den smukke fjord kan du opleve de mange skovområder, der omkranser byen. Besøg Saltcenteret med udstilling, varmt saltbassin og en lækker café. Rema 1000 og SuperBrugsen ligger i gåafstand fra skolen. Desuden har byen bager, apotek, genbrugsbutik, bibliotek, pizzeria og flere små butikker og spisesteder. Om sommeren er det et MUST at spise is hos vaffelbageren på Torvet, besøge strandområdet og fjordens mange aktiviteter.

Challenges

Igennem året kan du tilmelde dig en række forskellige, månedlige udendørs udfordringer. Fra overlevelsesture til fjordpassager til pilgrimsvandringer. Nogle vil presse dine grænser, teste dit mod og trykprøve din udholdenhed… mens andre vil få dig rundt i hjørner af regioner, som selv de indfødte lokale endnu ikke har opdaget. Alle vil give dig gode historier at fortælle, når du kommer hjem.

Weekender, fester og oplevelser

Gå ikke glip af weekenderne, hvor det rige højskoleliv fortsætter. Her har vi ekstra tid til aktiviteter som udflugter, fester, debatarrangementer, konkurrencer eller hvad lærere og elever finder på. Skolen har minibusser og biler til rådighed, så du kan tage på eventyr i  Nord- og Midtjylland.

Vinterbadning

Som elev har du fri adgang til vinterbadningsparadis og sauna med gus. Ingen kø og ventetid – kun glæden ved at mærke kulden, varmen og endorfin-ruset vinteren igennem.

Naturen

Mariagers omegn er en naturperle af skov, fjord og enge, der indbyder til vandreturer, shelter-overnatninger eller mountainbiking. Mariager fjord byder også på ørredfiskeri i særklasse… flere af de bedste fiskespots er i gåafstand fra højskolen.

Tak for din tilmelding!