Israel i
bibelsk lys
14.–20. november

Tag med på Mariager Højskoles Israelkursus og oplev en inspirerende uge med fællesskab, god mad, musik og ikke mindst undervisning af Poul og Karen Margrethe Kirk, Bodil Skjøtt, Maria og Casper Vestergaard, Solfrid Bracher, m.fl.

Ugekurset er for dig, der ønsker at få en nuanceret undervisning om Israel både i et bibelsk perspektiv med fokus på den kristne tros jødiske rødder, men også et bredt indblik ind i den israelsk-palæstinensiske konflikt.

Kurset er også for dig, der ønsker en uge med samvær, hygge og fantastiske omgivelser. Der bliver naturligvis også mulighed for at nyde vores skønne by Mariager og den omkringliggende natur. Desuden skal vi synge sammen, blive inspireret og måske udfordret.

Vi får besøg af Bodil Skjøtt fra Israelsmissionen og præsteparret Maria og Casper Vestergaard fra Bykirken i Odense. De har boet og arbejdet i Jerusalem i 2019.

Poul og Karen Margrethe Kirk har i flere årtier arrangeret inspirerende studierejser til Israel og vil ligeledes lede os igennem en ’rejse’ i Israels historie og kultur. Desuden skal vi se på konflikterne, der har præget landet og den kristne tros muligheder for at bygge bro mellem israelere og palæstinensere.  

Eftermiddagene vil byde på forskellige valgfag både til mænd og kvinder – f. eks. krea, musik eller træning i skolens fitnesscenter. Desuden vil der være et specielt tilbud til de aktive mænd.

Fredag aften slutter med et aftensmåltid med fokus på den jødiske sabbat.

Undervisere

 • Karen Margrethe Kirk
  lærer
 • Poul Kirk
  frikirkepræst og tidligere
  efterskoleforstander
 • Bodil Skjøtt
  cand. theol, tidligere missionær
  og generalsekretær for
  Israelsmissionen
 • Maria Vestergaard
  3K-studerende
 • Casper Vestergaard
  cand. theol. og præst i Bykirken,
  Odense
 • Vera Bendtsen
  kursusleder med ansvar for
  logistik og afvikling
 • Solfrid Bracher
  kursusleder og underviser
 • Mariager Højskoles egne lærere
  vil også undervise
1 uge inkl. logi
3000 kr.

Tak for din tilmelding!